luni, 13 iulie 2015

3 reguli de aur pentru probele practice ale concursurilor de stiinte

In multe cazuri, la probele practice organizate de concursuri, unii uita ceea ce e mai important: CALMUL.
Dintr-o experienta personala la un concurs nu am putut trece la etapa urmatoare... In fine, pasul pe care l-am omis m-a marcat total! Acum, daca ar fi cazul, nu l-as uita niciodata!
De aceea, ca sa nu repetati aceasta greseala, am sa va dezvalui 3 secrete care va vor ajuta la probele practice, dar si in viata reala, in momente de impar.

1) Cu totii stim ca o proba practica este contra cronometru, deci trebuie sa fim rapizi. Cu toate acestea, nu ne 

putem pierde atentia si gandi mecanic! De cele mai multe ori nu gandim in momentul in care facem un lucru daca stim ca avem un timp limita, dar trebuie sa o facem! Insa este un lucru foarte simplu: gandeste logic situatia si evalueaza foarte bine operatiunile pe care va trebui sa le executi. Dar, pentru aceasta ai nevoie si de antrenament mintal, care poate fi obtinut DOAR prin sah si sport. De ce? Pentru ca sportul mintii antreneaza gandirea logica si rapida, iar prin exercitiile fizice creierul primeste un supliment de oxigen sporeste atentia si rapiditatea actiunilor.
2) Recapituleaza, daca poti, ceea ce trebuie sa faci in primul rand, deoarece iti poate fi mai usor inceputul, astfel vei castiga timp.
3) Verifica inainte de a trece la urmatorul pas ceea ce tocmai ai terminat pentru a sti daca ai facut ceea ce este corect.
Astfel, prin aceste 3 reguli de aur in probele practice organizate de concursuri vei obtine rezultate mult mai bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu