vineri, 1 ianuarie 2016

Un an nou fericit!

A venit si 2016!
Din cate stiu, in ianuarie este olimpoada de biologie faza pe sector, aici in Capitala. Imi pare rau pentru cei din provincie, dar nu stiu echivalentul fazei pe sector. In orice caz, ar trebui sa fie tot in prima luna a acestui an. Voi incerca sa fac sinteze cu materia de olimpiada, dar nu sunt sigur ca voi reusi sa le pun in timp util.
Materia de olimpiadă va avea în plus urechea, ochiul, nasul si limba și pielea. La partea de probleme se va pune accent pe exercitiile de tip "cauza-efect" (asa cum le-am numit eu). Acestea iti pun la dispozitie o poveste in care este prezentat un accident, iar pe aceeasta intamplare sunt puse o serie de intrebari. Din punctul meu de vedere acestea sunt cele mai grele, deoarece trebuie studiata cu atentie fiecare element al textului dat.
De asemenea, la partea a III-a se pot da si desene din cele trei manuale care corespund materiei de olimpiada (ed. Teora, ed. Didactica si pedagogica si ed. Corint).
In concluzie, cei care nu se descurcau la problemele in care domina matematica vor avea un mic avantaj in fata celorlalti.
Voi reveni cu noi infomatii referitoare la olimpiada si cu multe altele in noul an!
Dar in 2016 vor "da de greu" si elevii claselor a VIII-a care la sfarsitul lunii iunie, literalmente :)), vor sustine probele de Evaluare Nationala, iar elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine testele PISA. Va doresc mult succes tuturor si rezultate minunate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu