duminică, 2 august 2015

Dereglările vremii

Din punct de vedere biologic, schimbarile climatice actuale influenteaza negativ ecosistemele lumii. In continuare vom aborda anumite rezultate ale acestor schimbari.
1) Schimbarile reprezentate de temperatura
Aceste schimbari imprevizibile sunt un motiv evident, in opinia mea, care întăresc faptul ca poluarea a ajuns la un nou nivel, amenintand culturile si ecosistemele lumii.
In primul rând, plantele, care pana acum înmugureau in lunile martie, aprilie, in prezent având flori, sunt distruse de vremea extremă.
In al doilea rand, trebuie punctat si faptul ca păsările călătoare, care in primele luni de primăvara se întorceau in țările originare, unde ar trebui sa fie un climat propice, vor găsi "casa" lor distrusa de clima de care se fereau. Ne mai având cum sa se ferească de aceasta clima, acestea vor dispărea, dereglându-se lanțul trofic.
2) Schimbarile care afectează ecosistemele lumii
Schimbându-se clima, ecosistemele vor fi afectate drastic!
a) Deltele
Deltele sunt locurile unde se găsesc anumite specii pe cale de dispariție, fapt pentru care schimbările climatice pot distruge acest echilibru din ecosistemul prezentat.
b) Mările
In cazul unei ere glaciare, care va urma in următoarele decenii/secole, marile si oceanele ar îngheța complet. Insa, in iarna 2014/2015 au înghețat PARȚIAL câteva mari, dovada clara ca urmează ceva rău. Aceste fenomene extreme vor pune în pericol anumite specii marine, dereglând la randul lor lanțul trofic maritim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu